OVER ONS

Stichting KEIHAN is een Afghaans-Nederlandse stichting, opgericht in 2005 door een groep Afghaanse studenten die op een georganiseerde wijze van betekenis wilden zijn voor de Afghaanse gemeenschap in Nederland. 

Zij wilden een brug  slaan tussen Nederland en Afghanistan, om de integratie van de Afghaanse gemeenschap binnen Nederland succesvol te laten verlopen. 

Sinds 2005 is Stichting KEIHAN uitgegroeid tot één van de meest actieve organisaties binnen de Afghaanse gemeenschap in Nederland.

ONZE DOELSTELLINGEN

Hulpverlening aan Afghanen in Nederland ter ondersteuning bij onder andere integratie en educatie

Kennismaking van Afghaanse studenten/jongeren onderling in Nederland. 

Streven naar hulpverlening aan Afghanen in Afghanistan, in het bijzonder jongeren ter ondersteuning bij educatie en zelfontplooiing

Samenwerken en netwerken opbouwen met andere (inter)nationale organisaties en belangstellende personen in Nederland en Afghanistan ter realisatie van de bovengenoemde doelstellingen

ONZE DRIE PILAREN

Om onze doelstellingen te kunnen behalen richten wij onze projecten op de volgende drie thema’s

  • Educatie

Bij dit thema staat het bevorderen van kennis centraal, educatie wordt dan ook in de breedste zin van het woord gebruikt. De aandacht is gericht op de Afghaanse gemeenschap binnen Nederland, met een focus op jongeren en jongvolwassenen. 

Voor veel jongeren is het gebrek aan kennis over hun eigen vaderland een dilemma dat voor identiteitsverwarring kan zorgen, vandaar dat wij projecten organiseren over bijvoorbeeld de Afghaanse cultuur, taal en de geschiedenis. 

Daarnaast organiseren we workshops waarin verschillende maatschappelijke thema’s aan bod komen, die kenmerkend zijn voor Afghaanse jongeren in Nederland. Met deze aanpak willen we de zelfkennis bij jongeren stimuleren, zodat zij zichzelf zowel sociaal-maatschappelijk als cognitief verder ontplooien.

  • INTEGRATIE

Een van de belangrijkste taken van Stichting KEIHAN is het bevorderen van de integratie van Afghaanse gemeenschap in de Nederlandse samenleving. 

Cultuur is hierbij een belangrijke factor; bij een gebrek aan kennis ofwel de juiste kennis, kan er veel verwarring en onbegrip ontstaan. Om dit te voorkomen organiseert Stichting KEIHAN verschillende culturele activiteiten waarin Afghanen op de hoogte gesteld worden van de Nederlandse cultuur en gebruiken. 

Deze culturele activiteiten bestaan uit onder andere lezingen, workshops, culturele uitjes en het vieren van traditionele feestdagen, die leerzaam en amusant zijn.

  • ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Stichting KEIHAN streeft naar een stabiel en ontwikkeld Afghanistan en wil daar op elke manier haar steentje bijdragen. De gezondheidszorg in Afghanistan is erbarmelijk en daarom zetten wij ons actief in om bij te dragen aan een goed functionerend gezondheidssysteem.

Daarbij gaat het om structurele én duurzame hulpverlening op het gebied van medisch onderwijs, zoals het verbeteren van het kennisniveau van studenten en docenten aldaar middels kennisoverdracht, uitwisselingsprogramma’s en trainingen hier in Nederland. 

Ook proberen we  ziekenhuizen en andere medische praktijken te voorzien van basis medische spullen, en het creëren van netwerken en nieuwe samenwerkingsverbanden tussen de medische faculteiten in Afghanistan en in Nederland

MEER HIEROVER?

Beloningsbeleid

Bestuursleden van stichting KEIHAN zijn vrijwilligers en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Eventuele onkosten worden afhankelijk van het beschikbare budget wel vergoed. Stichting KEIHAN heeft twee werkstudenten in dienst, die een vaste onkostenvergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden bij het secretariaat van de stichting. Deze onkostenvergoeding is conform belastingdienstregels voor vrijwilligersvergoeding.

Onze leden

Niloufar Rahim - Voorzitter
Niloufar Rahim
Voorzitter
Wida Malekzai
Wida Malekzai
Penningmeester
Zala Pamir - Secretaris
Zala Pamir
Secretaris
Image 15-05-2020 at 16.07
Rahat Muslem
Bestuurslid
Makerstreet-Portrait-0246
Egbal Aslami
Bestuurslid
Ghezak Arian

Ghezal Arian

PR-Creative

WhatsApp Image 2020-05-15 at 23.29.42

Zahra Askary

Docent taalcursus Dari

Zohra Anwari
Bestuurslid
IMG-20191113-WA0007

Hamta Dehpoor

Bestuurslid

Mansur Dehpoor
Bestuurslid
Penningmeester - Nader Djabbarkheel
Nader Djabbarkheel
Bestuurslid
Sousan Daneshgar
Bestuurslid
Maryam Baha
Bestuurslid
Butul Sadat
Bestuurslid
Screenshot_20190808-183014
Maryam Said
Bestuurslid
Screen Shot 2020-07-03 at 19.44.47

Toba Dehpoor

Bestuurslid

kousar

Kousar Sedigi

Bestuurslid

Farshad Kabiri

Vrijwilliger

Shekila Mosawi

Bestuurslid

Ilias Attaye

Vrijwilliger

Rohina Alimardani

Bestuurslid

Mojtaba Hashemi

Vrijwilliger

Hariwa Adil

Vrijwilliger

IMG_20200312_163723

Abbas Abbaspoor

Vrijwilliger

Jawid Dehpoor

Vrijwilliger

Edris Mahtab

Vrijwilliger

mugshotsqr copy

Mursal Hamid

Vrijwilliger

STICHTING DOCUMENTEN

BELEID

JAARVERSLAGEN

  • Jaarverslag 2019

Statuten

Huishoudelijke regelement

nl_NL_formalDutch
en_GBEnglish nl_NL_formalDutch

COOKIES & PRIVACY

This website is making use of cookies to ensure you get the best experience on our website. See more in our privacy policy.