Keihan

Maak het medische anatomie onderwijs weer mogelijk in Afghanistan!

Ruim 35 jaar oorlog heeft er voor gezorgd dat kennis en faciliteiten verloren zijn gegaan om praktijk onderwijs met anatomische preparaten mogelijk te maken. 

Om de kwaliteit van de opleiding Geneeskunde in Afghanistan te verbeteren, willen wij anatomie lessen met gebruik van anatomische preparaten herintroduceren op de Kabul Medical University.

Vanuit Kabul Medical University komt er een anatoom naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om hem op te leiden in het gereed maken van preparaten voor onderwijs doeleinden. Vervolgens zal deze anatoom met twee complete modellen en de opgedane kennis in Nederland terugkeren naar Afghanistan. Zo kan hij of zij minimaal de komende 10 jaar anatomie lessen verzorgen.

De plannen liggen klaar en toezeggingen zijn gedaan, het enige wat nog ontbreekt is de broodnodige financiëring. Daarom zijn wij opzoek naar donateurs om de opleiding van de anatoom in Nederland en de geprepareerde modellen te bekostigen. Reeds hebben wij ondersteuning van het LUMC en het International Organisation of Migration (IOM). Toch zijn wij nog dringend opzoek naar €24.000 om dit onmisbare programma voor de medische sector in Afghanistan te realiseren.

Helpt u mee? Elke bijdrage is welkom.

Klik hier om te doneren