Keihan

Stichting KEIHAN start i.s.m. stichting de Vrolijkheid en IFMSA met een nieuw programma voor kinderen in AZC’s: ”Healthy Heroes Project”. 

Wat is het Healthy Heroes Project (HHP) programma?  IFMSA en stichting KEIHAN gaan op tour door Nederland om kinderen van 7-12 jaar oud in AZC’s op spelenderwijs gezondheidsvoorlichting te geven. Ieder kind heeft recht op gezondheidszorg, ook ongeacht de verblijfsstatus. Met dit programma willen de samenwerkende organisaties medische zorg toegankelijker maken voor deze kwetsbare groep. 

Regelmatig worden vluchtelingenkinderen bij aankomst in Nederland met overgewicht aangetroffen, hun bewegingsvrijheid wordt beperkt tot de stadsgrenzen, verlening van medische zorg wordt vaak stopgezet wegens de vele verhuizingen, komen er in de tropen vaak aandoeningen voor die in Nederland minder bekend zijn en maken de kinderen vaak trauma’s mee die verwe
rkt moeten worden
 

Met dit programma wordt ook de angst voor ”witte jassen” bij kinderen weggenomen en de medische studenten en leden van IFMSA en stichting KEIHAN leren ook belangrijke vaardigheden zoals communiceren, omgang en begeleiding van kinderen, en bevorderen hun eigen culturele sensitiviteit. Dit programma draagt ook bij aan de professionele ontwikkeling van medische studenten.

Er is meer, want ook jij kunt meedoen! Hoe? Wordt een Healthy Hero en doneer een knuffel of steun ons project met een kleine bijdrage, zodat we dit project op meer AZC’s mogelijk kunnen maken! Voor meer info mail info@keihan.org!