Ontwikkelingssamenwerking

Een van de hoofdredenen om Stichting KEIHAN op te richten was om Afghanen in Afghanistan van hulpverlening te voorzien d.m.v. een gestructureerde manier. Hiervoor werken wij samen met andere stichtingen en instanties. Aangezien het meerendeel van de bestuursleden van Stichting KEIHAN ook ooit zelf in Afghanistan heeft gewoond en enkele bestuursleden zelfs regelmatig Afghanistan bezoeken, weten wij wat er mist aan ontwikkelingshulp in Afghanistan. Wij zien hierbij een mooie rol voor ons weggelegd om onze landgenoten van hulpverlening te voorzien, los van de basisvoorzieningen die door de reguliere ontwikkelingshulp wordt geregeld. Hierbij denken wij aan het leveren van (studie)boeken aan universiteiten, studiemateriaal voor scholen, kleding voor de armen en hulpverleningsprojecten in de gezondheidszorg.

Academic Exchange Medicine

Dit project is een uitwisselingsprogramma voor geselecteerde studenten van de Medische Universiteit van Kabul, Afghanistan in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Nederland. Het programma omvat de uitwisseling van studenten in het eerste trimester van het tweede jaar van het medische curriculum in het LUMC.

Anatomy Teaching Innovation Program

In de afgelopen 20 jaar is het anatomische onderwijs in Afghanistan helemaal genegeerd en de cadaver practica zijn verboden geweest. Hierdoor is de kennis over het prepareren van de cadavers en de juiste manier van lesgeven verloren gegaan.

CRLA

Due to decades of war the Afghan legal system has extremely deteriorated. A strong constitutional state is of utmost importance in order to stabilise the country and to strengthen the peace process. For this reason KEIHAN Foundation, together with volunteers and board members with backgrounds in Law, International Relations and Political Science.

Gynaecology Project

The aim of this project is to support the academic education of the gynecologists and obstetricians. Professors and physicians from the Netherlands will visit Kabul and provide lessons in the academic hospitals. The teachers from the Netherlands will work in shifts, which will provide supervision for the most part of the time. It is also possible for the Afghan physicians to visit the Netherlands and get experience with Dutch health care system. The new educated physicians can also provide courses for education of midwifes based on international standards.

Medische basismaterialen & BookAid

Een van de sectoren in Afghanistan die veel hulp kan gebruiken is de medische sector. Veel ziekenhuizen beschikken niet over geschikte basismaterialen. In samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), UMC St. Radboud Nijmegen, International Federation of Medical Students’ Associations Leiden (IFMSA-Leiden) en BARAN Foundation hebben wij in 2006 een project opgezet, waarbij wij bepaalde ziekenhuismaterialen naar Afghanistan sturen. Het gaat hierbij om ongebruikte operatiesets, handschoenen, injectiespuiten, mondkapjes, ziekenhuiskleding e.d.
In Afghanistan zijn boeken heel schaars. Veel studenten hebben niet genoeg geld om de nieuwe boeken te kopen. Uit gesprekken met een aantal Afghaanse studenten uit verschillende universiteiten van Afghanistan bleek dat de studenten behoefte hebben aan studieboeken.

Geldinzameling

Door de strenge winter tussen december 2007 en februari 2008 en de slechte omstandigheden zijn duizenden Afghanen uit hun dorpen naar Kabul vertrokken. Ze voegden zich bij de vluchtelingen die uit Iran en Pakistan waren gezet en die ook in Kabul waren aankomen. Voor al deze mensen was en is er nog steeds geen huisvesting en onvoldoende voedsel en kleding. Ze hebben niks behalve een paar doeken die zij als tent gebruiken. De extreme kou heeft veel slachtoffers gemaakt. De situatie was dramatisch.